1

Bebeğinizin minik mısır patlağına benzeyen ilk dişini görmek için sabırsızlanıyorsunuz değil mi? Sonuçta ilk diş, sevimli bir gülüş de demek.😊 Öyleyse ilk olarak ¨Bebeklerde diş ne zaman çıkar?  sorusunun cevabını öğrenerek bu mutlu dönemin ne zaman başlayacağını öğrenelim:

  • Bebekler, süt dişlerini 6 aylıktan itibaren çıkarmaya başlayabilir.

  • Diş çıkarma zamanı her bebekte farklıdır. Bazı bebekler 3-4 aylıkken diş çıkarmaya başlarken bazı bebekler 12. Aydan sonra da diş çıkarmaya başlayabilir.

  • Bebekler farklı zamanlarda diş çıkarmaya başlasa bile, diş çıkarma süreci bebek 2,5 yaşına geldiğinde tamamlanır.

  • Bebeğinizin süt dişleri tamamlandığında 10 altta 10 üstte olmak üzere toplam 20 minik dişe sahip olabilir.

  • 6 yaşında ise süt dişleri yerine yeni ve kalıcı dişleri çıkmaya başlar. Yani yeni bir macera başlar. 😉

 

 

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Diş çıkaran minik bebeğiniz biraz huzursuz olabilir. Bazen ¨Bebeklerde diş çıkarma huzursuzluğu ne kadar sürer?¨ diye düşünebilirsiniz. Unutmayın, bu geçici bir dönem. Sadece minik bebeğinizin dişleri çıkana kadar biraz beklemeniz gerekecek.😊

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri ise şunlardır:

  • Her şeyi ağzına götürüyorsa,

  • Bebeğiniz huzursuzsa,

  • Gece sık sık uyanıp ağlıyorsa,

  • Salya ve tükürükte artış varsa,

  • Hafif ateşi çıktıysa,

  • İştahsızsa ve kaşıkla beslenmeyi reddediyorsa,

  • Ellerini ısırıyor ve hafif öksürüyorsa ilk dişi yakında çıkabilir😉

 

Diş Çıkaran Bebeklere Ne Yapılmalı?

Diş çıkaran bebeğinizin sizin sevgi ve desteğinize ihtiyacı olabilir. Bebeğinizin diş çıkarma dönemi ile ilgili şu ipuçlarını takip ederek bebeğinizi rahatlatabilirsiniz:

 

 

1. Bebeğinize Beslenme Konusunda Israrcı Olmayınız

Diş çıkarma döneminde bebekler iştahsız olabilirler ve özellikle kaşıkla beslenmeyi reddedebilirler. Emmek bebeğinizi rahatlatacağı için bu dönemde bebeğinizi daha yoğun emzirebilirsiniz. Eğer anne sütü yoksa doktorunuzun önerdiği bir devam sütüyle bebeğinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz.*

Bebeğinize kaşıkla verilecek besinleri parmağınızla yedirmek ve bu arada diş etlerine masaj yapmak da bebeğinizin beslenmesini kolaylaştıracaktır.

2. Bebeğinizi Kucağınızda Sallayabilirsiniz

Kucakta sallanmak hangi bebeğin hoşuna gitmez ki?😊 Diş çıkarma döneminde bebeğinizi rahatlatmak için onu kucağınıza alıp saçını okşayabilirsiniz. Yanında olduğunuzu hissetmesi daha kolay sakinleşmesine yardımcı olur.

3. Diş Kaşıyıcısı Kullanabilirsiniz

Diş çıkaran bebeğinizin damakları çok kaşınabilir. Diş halkası bebeğinizin huzursuzluğuna bir anda son verebilir. 😊 Diş kaşıyıcısı yerine havuç, salatalık gibi sebzeler de yararlı olabilir. Bu sebzeleri diş etlerine sürerek diş etlerini kaşımaya yardımcı olabilirsiniz.

4. Masaj Yapabilirsiniz

Bebeğinizi emzirmeden önce veya yemeğini vermeden önce diş etlerine temiz ve soğuk bezle masaj yapabilirsiniz.

5. Dişlerini Fırçalayabilirsiniz

Bebeğinizin dişlerini ne kadar erken fırçalamaya başlarsanız o kadar iyi! Bebeğinize fırçalama alışkanlığı kazandırmak için oyunlardan faydalanabilirsiniz. Bebeğinizin pelüş ayısına da diş fırçası alıp önce oyuncağın dişlerini fırçalayabilirsiniz. Tabii ki sonra sıra bebeğinizde 😉

Diş çıkaran bebeğinizin ateşi düşmediği ve ağrısının geçmediğini fark ettiğiniz zaman doktorunuza danışabilirsiniz.

*Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür, eksikliğinde doktorunuza danışınız.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım