1

Her ebeveynin, bebeğine duyduğu sevgiyi ifade etme şekli farklıdır. Tercih edilen sevgi sözcükleri farklı olsa da bebekleri tanımlarken ebeveynlerin kullandığı bir de ortak kelime bulunur: Narin. Çünkü bebekler, gelişmemiş bağışıklık sistemi ve neredeyse steril bir bağırsakla doğarlar.

Bağırsak fonksiyonları ve bağışıklık sistemleri gelişene kadar da hastalıklara yakalanmaya ve gaz, kabızlık ya da ishal gibi bağırsak problemleri yaşamaya daha eğilimli olurlar. Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve bağırsak fonksiyonlarının gelişmesi ise bağırsaklarında yararlı bakterilerin çoğalması ile olur. Bağırsaktaki yararlı bakterilerin çoğalması, prebiyotikler sayesinde olur. Bu noktada aklınıza gelebilecek “Prebiyotik nedir?” sorusunun cevabını ise yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Prebiyotik Nedir, Bebekler İçin Prebiyotiğin Önemi Nedir?

Prebiyotikler, bağırsaklardaki yararlı bakterilerin enerji kaynağı olarak kullandıkları sindirilemez gıda bileşenidir. Prebiyotiklerin bebek vücudunda faydaları şunlardır:

  • Bağırsak fonksiyonlarını ve dolayısıyla sindirim sistemini düzene sokar,
  • Bağışıklık sistemi için prebiyotiğin önemi ise yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayıp bağışıklığı güçlendirmesi ile ilişkilidir,
  • Bağırsaktaki yararlı bakterilerin aktivitesini artırır ve çoğalmasını teşvik eder, zararlı bakterilerin yerleşmesini engeller,
  • Bebeğinizin alerjik bir bünyeye sahip olma riskini düşürür,
  • Vitamin ve minerallerin vücutta emilimini artırır.

En Güçlü Prebiyotik Kaynağı: Anne Sütü

 

Anne sütü, bebeğiniz için en büyük prebiyotik kaynağıdır. Dünya Sağlık Örgütü, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü, 6 aydan 2 yaşına kadar da ek gıdayla birlikte anne sütü ile beslenmesini tavsiye eder. Anne sütü eksikliğinde ya da yokluğunda ise doktorunuzun tavsiyesi ile prebiyotik içerikli devam sütlerini kullanabilirsiniz. Bu sayede bebeğinizin, ihtiyacı olan prebiyotik bileşenlere ve besin kaynağına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Sindirim Sisteminin En Büyük Destekçisi: Prebiyotikler

Bebeğinizin aldığı besinleri sindirebilmesi için vücudunda düzenli bağırsak hareketlerinin gerçekleşmesi gerekir. Bağırsak hareketlerindeki düzensizlik bebeğinizin ishal, kabızlık ve şişkinlik gibi durumları yaşamasına sebep olabilir. Sağlıklı bağırsak hareketlerinin gerçekleşmesi içinse dengeli bir bağırsak florasına sahip olması gerekir. Bebeğinizin bağırsaklarında bulunan yararlı bakteriler onun sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olmasını sağlar. Bu bakterilerin çoğalması ve etkinliğini artırması içinse prebiyotiğe ihtiyaç vardır. Prebiyotikler, bağırsaklarda bulunan yararlı bakteriler için besin kaynağı görevi görür, bu bakterilerin etkinliğini arttırır ve çoğalmasını sağlar. Böylece bebeğinizin sindirim sistemi düzenli işler.

Prebiyotik ile Besinlerden Maksimum Fayda Sağlanır

Bebeklerin vücutlarının besinlerden aldığı vitamin ve mineral miktarı %10 ila %90 arasında değişir. Vitamin ve mineralden faydalanma oranının bu kadar değişken olması, yiyeceğin yetişme ve saklama koşulları ya da birlikte yenilen diğer gıda gibi birçok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bebeğinizin vücudunun vitamin ve minerali emme oranını en yükseğe çıkarmak ise prebiyotikler ile mümkündür. Prebiyotikler, bağırsakta bulunan yararlı bakterilerin aktivitesini artırarak vücudun vitamin ve mineralleri emmesini kolaylaştırır.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım