1

Sahurda Beslenme

Ramazan ayı bütün huzuru ile evinize geldi 💛Bir ay boyunca her akşam ailenizle birlikte sofra heyecanını yaşayacaksınız. Sahur da bu ayın bir parçası. Tabii aile sofranızın minik üyesi bebeğiniz de bu mutluluğun bir parçası 👪 Peki ya sahurda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Bebekli annelerin sahur yemeklerinde, uyku saatinde dikkat etmesi gerekenler yazımızda.

Oruç tutarken uzun süre vücut aç kaldığı için sahurda beslenme oldukça önemli. Günlük yaşamın ve sağlığınızın etkilenmemesi için sahur öğününün yapılması, hem kendi sağlığınız hem de bebeğinizin size ihtiyacı olan enerjiniz için dikkat etmek gerekiyor.

Kıpır kıpır bebeğinizle ilgilenebilmek için sahur zamanında vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri almanızda fayda vardır. İşte, oruç tutan annelere öneriler:

 

Annelere Özel Sahurda Beslenme İpuçları

Annelerin ramazan ayında beslenme ile ilgili dikkat etmesi gereken en önemli konulardan birisi yeterli sıvı alımıdır 💦 Eğer doktorunuzun tavsiyesi ile emzirirken oruç tutuyorsanız özellikle sahur vaktinde, gün içerisinde susuz kalmamanızı sağlayacak kadar sıvı alabilirsiniz. Anne sütü miktarında azalma olmaması ya da emzirdikten sonra susuzluk nedeni ile yorgun düşmemeniz için bol su tüketebilirsiniz.

Sahurda çay ve kahve gibi kafein içeren içecekler içmemeye özen gösterebilirsiniz. Kafeinli içecekler idrar yolu ile su atımını hızlandırabilir ☕ Çay yerine yeşil çay gibi kafeini düşük çaylar tüketebilirsiniz.

Bebeğinizi devam sütü veya ek gıda ile besleseniz bile bol su içmeye özen göstermelisiniz. Çünkü bebeğiniz ile ilgilenebilecek enerjiyi kendinizde bulabilmeniz için susuzluğa bağlı halsizlik yaşamamanız önemlidir. Anne olarak sağlığınız açısından sahurda beslenme ile ilgili dikkat edebileceğiniz diğer konular şunlardır:

 

✅ Kabızlık gibi bir sindirim sistemi problemleri yaşamamak için lifli gıda tüketimine özen gösterebilirsiniz. Sahurda beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği, pirinç pilavı yerine bulgur ya da kepekli pirinç yiyebilirsiniz 🍞Tatlı olarak da kurutulmuş erik ya da kayısı gibi meyveler yiyebilir ya da hoşaf içebilirsiniz.

✅ Bebeğiniz ile gün boyu ilgilenebilmek için enerji seviyenizi yüksek tutacak protein kaynağı gıdalar tüketebilirsiniz. Sahurda, protein bakımından zengin yumurta, mercimek, bezelye ve fındık yiyebilirsiniz. Sucuklu yumurta ya da bol yağlı mercimek pilavı gibi susamanıza neden olabilecek sahur öğünleri hazırlamamanızda fayda vardır.

✅ Bol salçalı, yağlı ve tuzlu yemekler yememeye özen gösterebilirsiniz. Hem neden kahvaltı keyfini sahurda da yaşamayasınız 😉 Sahuru peynir, zeytin ve yumurta gibi hafif kahvaltılıklardan hazırlayabilirsiniz 🍳

Sahurda Nasıl Beslenmeli?

“Emziren anne oruç tutabilir mi?” sorusunun cevabını doktorunuzdan alıp oruç tutmaya başladıysanız şimdi aklınıza “Emziren anne sahurda ne yemeli?” sorusu gelebilir 😉

Aslında bebeğinizi emzirmeye devam etseniz de onu çocuk devam sütü ve ek gıda besleseniz de dikkat etmeniz gereken ortak konular vardır. Çünkü sizin sağlıklı beslenmeniz, bebeğinizin ihtiyaçlarına cevap verebilmeniz anlamına gelir.

Sizin ve bebeğiniz için derlediğimiz lezzetli tariflerimize Ramazan Tarifleri’ne tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım