1

Bebeğiniz 6. ayına kadar sadece anne sütü ile beslendi. Şimdi sıra ek gıda ile tanışmakta 🍳 6. ayına giren bebeğiniz, yavaş yavaş hazırladığınız lezzetli yemekleri tatmaya başlayabilir. 😊 Tabii ki 2 yaşına gelene kadar yiyeceği ek gıdalar, sadece destekleyici olmalıdır. Yani ek gıdaya geçen bebeğiniz öncelikle anne sütü ile beslenmeli, ara öğünlerinde katı gıda yemelidir. 

 

6 Aylık Bebek Beslenmesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ek gıdaya geçen 6 aylık bebeğinizin beslenmesinde bazı konulara dikkat ederek rahat bir beslenme dönemi geçirebilirsiniz. İşte, 6 aylık bebek beslenmesi ile ilgili ipuçları:

  • Anne sütü, bebeğiniz için bu dönemde de en önemli besin kaynağıdır. 

  • Ek gıdaya geçen bebeğiniz için uygun besinleri seçebilirsiniz. Ne de olsa bebeğinizin alacağı besinler onun hem sağlığını hem de yemek yeme alışkanlığını etkileyebilir. Bebeğinizin ayına uygun meyve ve sebzeleri öğrenmek için “Bebeğiniz İçin Doğru Meyve Sebze Seçimi” başlıklı yazımızı okumayı unutmayın 😉

  • Bebeğiniz 6-8 ay arasında 2 ara öğün yiyebilir. Ara öğünlerin her biri, bir çay bardağı miktarında olabilir.

  • Bebeğiniz 9-12 aylık olduğu zaman 3 öğün ek gıda verebilirsiniz.

  • Anne sütü yetersiz olduğunda ise doktorunuza danışabilirsiniz. 6 aylık bebek beslenmesinde bebekler anne sütüyle ya da anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuz tavsiye ediyorsa devam sütüyle beslenirler ve 6. aydan itibaren ek gıdalardan faydalanabilirler.

 

6 Aylık Bebek Beslenme Tablosu

6. ay bebek beslenmesi sizin için de keyifli bir dönem olacaktır. Bebeğiniz bazı yemeklere iştahla uzanacak, bazılarına ise sevimli bir şekilde yüzünü buruşturacak. 😊 Bebeğiniz için ideal beslenme planını takip ederek bu döneme en sağlıklı şekilde adım atabilirsiniz. Bebişinize 6. aydan sonra farklı gıdaları tattırak yavaş yavaş ek gıdaya geçebilirsiniz. 2 yaşına kadar, ana öğün anne sütü olmalı, katı gıdalar ise bebişinize destekleyici olarak verilmelidir. 

İşte, 6 aylık bebeğiniz için uygun beslenme tablosu örneği:

1. Ana Öğün

Anne sütü ya da doktorunuz önerdiyse devam sütü*

1. Ara Öğün

1 çay bardağı elma püresi ve yulaf

Malzemeler:

  1. Elma

  2. Yulaf

Bebekler İçin Elmalı Püre Tarifi 

Bebeğiniz henüz tam olarak çiğneyip ısıramıyor. Bu yüzden 6 aylık bebeğiniz için en uygun ara öğünlerden birisi meyve püreleridir 🍎🍐 Meyve püresine yulaf ilave ederek kabızlık yaşamaması için ona yardımcı olabilirsiniz. İşte, sindirim sistemini rahatlatan püre tarifi: 

  • Elmaları iyice yıkadıktan sonra blender yardımıyla püre haline getirin. 

  • Elma püresine 1 çorba kaşığı yulaf ekledikten sonra iyice karıştırın. 

2. Ana Öğün

Anne sütü ya da doktorunuz önerdiyse devam sütü*

2. Ara Öğün

1 çay bardağı havuçlu yoğurt

Malzemeler:

  1. Havuç

  2. Yoğurt

Bebeklere Özel Havuçlu Yoğurt Tarifi

Yoğurt, kalsiyum deposu ve probiyotik kaynağıdır. Havuç ise A ve C vitaminleri ile demir ve potasyum yönünden zengindir. Yani yoğurt ve havuç bebeğiniz için tam bir sağlık kaynağıdır. İşte, vitamin deposu havuçlu yoğurt tarifi:

  • ¼ büyüklüğündeki havucu buharda pişirin ve ezin.

  • Ezdiğiniz havucu ½ çay bardağı yoğurdun içine ilave edin.

Bebek yoğurdunu nasıl mayalayacağınızı öğrenmek için “yoğurt” tarifimize göz atabilirsiniz.

3. Ana Öğün

Anne sütü ya da doktorunuz önerdiyse devam sütü*

3. Ara Öğün

Bebelac Gold Sütlü Meyveli Pirinçli

Malzemeler: 

  1. Bebelac Gold Sütlü Meyveli Pirinçli

  2. Su

Sütlü Meyveli Pirinçli Bebek Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Şimdi; size 6 aylık bebeklere uygun, çok pratik ve besleyici bir bebek muhallebisi tarifi vereceğiz:

  • 150 ml suyu kaynatın.

  •  Kaynattığınız suyu ılınmaya bırakın.

  • Ilık suyun içine 5-5.5 tepeleme yemek kaşığı Bebelac Gold Sütlü Meyveli Pirinçli ekleyin ve karıştırın. Afiyet olsun 😊

Hazırladığınız muhallebinin içine, çatal yardımıyla ezdiğiniz mevsim meyvelerini karıştırabilir ve böylece daha da lezzetli bir gece muhallebisi hazırlayabilirsiniz.

Not: Bebeğiniz gece uyandığında anne sütü ya da doktorunuz önerdiyse devam sütü verebilirsiniz.

*Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü eksikliği ya da yokluğunda ise doktorunuza danışarak bebeğinize devam sütü verebilirsiniz.


Ürün Ailemiz

Bebeğinizin ayına uygun olarak özenle geliştirilen çocuk devam sütlerimiz ve ek gıdalarımızla sizin ve bebeğinizin yanınızdayız.

Bize Sorun Canlı Yardım